STIRI- INFO UTILE

VREI SA INCEPI UN PROIECT?
Foloseste Arborele problemei
Stabileste Obiective SMART

Foloseste Invatarea exerientiala

Masa rotunda nationala ”Modalitatii de stimulare a inteligentei emotionale in scoala”, 18 noiembrie 2016, Gradinita ”Curcubeul Copilariei”
Regulament
Fisa de inscriere si parteneriat

MICUL CETATEAN EUROPEAN 2016
comunicat de presa

Toti participantii inscrisi la Masa rotunda interjudeteana CONSILIEREA, ORIENTAREA SI EDUCATIA PENTRU CARIERA sunt asteptati miercuri, 27 ianuarie 2016, ora 14.00, la Scoala Gimnaziala "Traian" Craiova
Invitatie participare

REZULTATELE CONCURSULUI INTERJUDTEAN CULTURAL - ARTISTIC "CRACIUNUL IN OCHII COPIILOR", Editia a II- a
Rezultate concurs
Va multumim pentru implicare! Felicitari tuturor!

CONCURSUL INTERJUDTEAN CULTURAL - ARTISTIC "CRACIUNUL IN OCHII COPIILOR", Editia a II-a
Regulament concurs

SITE-URI SI RESURSE ONLINE PENTRU ORIENTARE SI EDUCATIE PENTRU CARIERA

 • www.anofm.ro Site-ul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca ofera informatii despre piata muncii, locuri de munca vacante, organizarea targurilor de locuri de munca si link-uri catre Agentiile Judetene de Ocupare a Fortei de Munca.
 • www.go.ise.ro Programul GO cuprinde un Ghid al Ocupatiilor (GO) destinat utilizatorilor care au nevoie de asistenta in alegerea ocupatiei si in cautarea unui loc de munca. Acest ghid:
  - asigura informatii despre aproximativ 700 de ocupatii in format text si imagine;
  - ofera o varietate de moduri de a alege cea mai potrivita ocupatie in functie de interese, aptitudini si alte criterii;
  - ofera indicatii si informatii pentru intrarea si reintrarea cu succes pe piata muncii.
 • www.edu.ro Site-ul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului ofera informatii pentru profesori, elevi si parinti despre legislatia in sistemul in invatamant, proiecte de finantare pentru scoli, oportunitati de studiu, formare profesionala initiala si continua si perfectionare profesionala.
 • http://ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=ro">http://ec.europa.eu/eures Reteaua EURES ofera informatii in legatura cu posturile vacante din 31 de tari europene, depunerea CV-urile candidatilor interesati, conditii pentru a munci si a studia in strainatate si multe altele.
 • http://europa.eu/youth Programul European pentru Tineret ofera informatii despre proiecte pentru tineri la nivel european, programe de finantare, oportunitati de munca si studiu. Acest site faciliteaza comunicarea intre tineri din intreaga Europa.
 • http://ec.europa.eu/ploteus PLOTEUS (Portalul Ofertelor de Educatie din Spatiul European) este un portal care urmareste sa ii ajute pe cei ce cauta un loc de munca, pe parinti, consilieri in cariera si profesori sa gaseasca informatii despre oportunitatile de studiu si munca in Europa.
 • http://europa ss.cedefop.europa.eu/europass;
 • http://www.europass-ro.ro EUROPASS reprezinta o modalitate de a ajuta oamenii sa isi faca aptitudinile si competentele profesionale usor si clar de inteles in Europa (Uniunea Europeana, EFTA/EEA si tarile candidate) si sa se miste oriunde in Europa.
 • Acest site este util pentru cei care planifica sa se inscrie intr-un program de studii/formare profesionala sau cauta un loc de munca in strainatate.
 • www.llp-ro.ro Lifelong Learning Programme este programul finantat de Comisia Europeana care are ca obiectiv general acela de a contribui, prin invatare pe tot parcursul vietii, la dezvoltarea Uniunii Europene ca o economie avansata bazata pe cunoastere, cu o crestere economica durabila, locuri de munca mai multe si mai bune si o coeziune sociala sporita, cu asigurarea protectiei mediului inconjurator pentru generatiile viitoare, de a stimula schimburile, cooperarea si mobilitatea intre sistemele educationale si de formare din cadrul Comunitatii, astfel incat acestea sa devina un reper mondial de referinta in ceea ce priveste calitatea
 • www.tinact.ro "Tineret in Actiune" (Youth in Action) este programul Uniunii Europene care sustine activitatile de invatare nonformala pentru tineri, prin finantarea de proiecte. Acesta vine in continuarea programului "Tineret" (Youth) si va fi implementat in perioada 2007 - 2013. Programul, cu finantare de la Comisia Europeana, vizeaza promovarea cetateniei active in randul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate si toleranta, sprijinirea intelegerii reciproce intre tinerii din diferite tari, promovarea cooperarii europene si contributia la imbunatatirea calitatii sistemelor de sustinere a activitatii de tineret.
 • www.psychology.ro Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul Universitatii "Babes - Bolyai" Cluj-Napoca ofera cursuri postuniversitare de perfectionare pentru profesori.
 • www.cedu.ro Centrul Educatia 2000+ ofera formare pentru cadre didactice si adolescenti, precum si programe educationale de consiliere in cariera.
 • www.ilo.org Prin Biroul Corespondentului National in Romania, Organizatia Internationala a Muncii (ILO) promoveaza drepturile fundamentale de munca, imbunatatirea conditiilor de munca si viata prin sporirea sanselor de ocupare a fortei de munca si dezvoltarea de programe privind eliminarea muncii copiilor.
 • www.cognitrom.ro Cognitrom este o companie care ofera instrumente de testare psihologica pentru orientarea in cariera, teste pentru evaluarea aptitudinilor cognitive (de exemplu BTPAC - Bateria de Teste Psihologice de Aptitudini Cognitive, CAS - Cognitrom Assessment System, NEPSY - instrument de diagnoza neuropsihologica pentru grupul de varsta 3-12 ani) si de formare pentru utilizarea acestor instrumente.
 • http://romania.testcentral.ro/ro/ Testcentral este un consortiu de editori de teste, adica de companii de consultanta specializate in adaptarea, etalonarea, publicarea ti distributia de instrumente psihometrice. Testcentral este un proiect profesionist care contribuie la dezvoltarea psihologiei romanetti. Proiectul s-a concentrat evident pe zona de maxima competenta a membrilor sai: psihodiagnosticul ti evaluarea psihologica. Obiectivul primar al Testcentral este acela de a aduce in Romania sub licenta cat mai multe din probele psihometrice consacrate la nivel international.
 • www.careerjet.roUn motor de cautare de joburi pentru Romania. Printr-o simpla cautare, Careerjet ofera candidatului posibilitatea de a accesa o selectie masiva de joburi adunate din diverse surse de pe internet, scutindu-l pe acesta de timpul pierdut in a naviga pe fiecare site in parte.
 • www.bestjobs.ro
 • www.myjob.ro
 • www.ejobs.ro

Ce e important sa stim despre site-urile care intermediaza locuri de munca?

 • Cele mai multe site-uri au o structura duala: o parte pentru angajatori si una pentru persoane care cauta un loc de munca. Primul pas este sa obtii un utilizator si o parola cu care poti intra in zona utilizatorilor. La inregistrare, trebuie sa dai o adresa de e-mail si cateva date personale (de exemplu, data nasterii, oras, ocupatie, domeniu de activitate). Este important sa dai o adresa de e-mail existenta, pentru ca sistemul sa-ti trimita un e-mail de confirmare, de unde poti sa-ti activezi contul. Crearea contului este gratuita.
 • Daca doresti sa consulti ofertele online, nu este obligatoriu sa-ti creezi un cont. Totusi, unele site-uri iti permit sa accesezi toate ofertele valabile doar dupa inregistrare.
 • Daca ai deja un cont, poti folosi serviciul de administrare CV. La completarea CV-ului on-line va trebui sa dai mai multe date personale generale (numarul de telefon, adresa), detalii despre experienta profesionala anterioara (firma, post, domeniu, perioada de angajare, responsabilitati, realizari, referinte), detalii despre studii, aptitudini si informatii privind postul dorit, asteptarile legate de acesta si alte informatii. Atentie la campurile obligatorii! In anumite cazuri poti adauga si o fotografie la CV-ul tau.
 • Unele site-uri ofera posibilitatea sa trimiti si sa primesti mesaje prin contul creat sau sa te inscrii la alerte de joburi.
 • Modalitatea de cautare a locurilor de munca poate fi organizata dupa mai multe criterii: cuvinte cheie, oras, domeniu sau chiar nivel de cariera si modalitatea de angajare (full time, part time, proiecte etc.).