SummerSchool

ȘCOALA DE VARĂ - EDU FOR SUMMER 2021

Vara aceasta, dorim să le creăm copiilor o vacanță activă de neuitat la EDU FOR SUMMER, ediția a III-a a școlii noastre de vară în care le propunem aceleași ateliere tematice, dar noi aventuri educaționale, alte activități interactive pregătite special pentru vara anului 2021, care le oferă mult joc și mișcare în aer liber, îmbunătățirea cunoștințelor, dezvoltarea abilităților de viață, socializare și muuuuuuultă distracție.

Durata unui atelier este de 5 zile lucrătoare consecutive, în intervalul orar 9.00 – 17.00 (la solicitarea părinților, asigurăm supravegherea copiilor începând cu ora 8.00, fără costuri suplimentare). Activitățile se vor derula la sediul Edu For Young SRL din Craiova, str. Filantropiei, nr. 1 bis (lângă Spitalul Filantropia), dar și în Grădina Botanică, instituții de cultură și de artă, instituții publice și private, în funcție de tematica săptămânii, dar și de condițiile impuse de autorități în această perioadă.

Hrana zilnică este asigurată în sistem catering și include: gustare de fructe (dimineața), masa de prânz (felul 1 și felul 2), gustare homemade (după-amiază).

Imaginea de sine presupune conştientizarea a "cine sunt eu" şi a "ceea ce pot să fac eu". Ea influenţează atât percepţia lumii, dar şi a propriilor comportamente. Spre exemplu, un copil care se percepe pe sine ca o persoană interesantă, va percepe lumea din jur şi va acţiona diferit faţă de un alt copil care se vede pe sine drept o persoană anostă.

Folosind metode nonformale, jocuri și activități distractive, în această săptămână, vom ajuta fiecare copil să își identifice și să își prezinte trăsăturile personale, să își indentifice resursele personale și oportunitățile de dezvoltare specifice vârstei, să își recunoască propriile emoții, fie ele pozitive sau negative, să le exprime, să înțeleagă de unde apar și cum să le facă față, să dezvolte o atitudine pozitivă față de sine și față de ceilalți, să construiască relații, să asculte, să înțeleagă, să învețe unii de la ceilalți.

Pe parcursul acestei săptămâni, copiii vor afla o mulțime de lucruri fascinante despre corpul uman: De ce ne bate inima? Ce este o bacterie? De ce respirăm? Ce se întâmplă în timpul somnului și de ce este important să dormim? Ce sunt simțurile și cum ne ajută ele să descoperim natura? precum și multe alte lucruri neștiute sau inedite despre corpul uman.

Prin activități practice și observare directă, copiii vor descoperi mai multe despre importanța hranei, igienă și starea de sănătate.

"Pe copil îl educă tot ce îl înconjoară: câmpul, pădurea, râul, marea, munţii, rândunelele, cucul. Faceţi tot posibilul ca şi copiii dumneavoastră să iubească tot ce-i înconjoară, pentru că fără dragostea faţă de natură şi animale, omul nu poate să simtă din plin, ceea ce numim, cu cel mai minunat dintre cuvinte - VIAŢA." C. Mihăiescu

În această săptămână, copiii vor fi observatori și exploratori în lumea plantelor și animalelor, investigând lumea înconjurătoare. Prin activități interactive, activități practice, vizionare de filme și observare directă în Grădina Botanică și în Muzeul de Științe ale Naturii, copiii vor afla mai multe despre evoluția vieții pe Pământ, diversitatea speciilor, asemănări și deosebiri, condiții de viață, importanța și rolul pe care plantele și animalele le au în viața omului.

În această săptămână, copiii curioși vor călători peste mări și țări, folosind harta și aplicațiile GPS, vor străbate munți și văi, dealuri și câmpii, vor construi, vor căuta, vor întâlni alte culturi, limbi și popoare, vor explora în lung și-n lat Planeta Albastră, în încercarea de a-i descoperi misterele din cei peste 4 miliarde de ani, de a o menține sănătoasă și frumoasă și cu speranța că, într-o bună zi, vom avea șansa să pornească într-o călătorie reală în jurul ei.

Această săptămână este o oportunitate de a deveni astronauți, de a uita de gravitație și a călători prin Universul nemărginit, ieșind din galaxia noastră, lăsând în urmă planete, sateliți, stele, comete, asteroizi, meteoriți, copiii dezvoltându-și, astfel, curiozitatea, abilitățile de explorare, de lucru în echipă, de orientare în spațiu, înțelegând mai bine ce se petrece cu cei mici în Universul gigantic.

Mașina timpului îi va purta pe copii într-o călătorie fantastică prin istoria lumii. De la dinozauri la roboți, de la piramide egiptene la zgârie-nori, copiii vor aduce la viață civilizații demult apuse, prin legende, jocuri de rol, activități interactive, filmulețe, colaje, vizite la muzee.

Stat IUPI este un program de educație antreprenorială, adus din Portugalia în România de către echipa noastră, prin intermediul proiectului Erasmus+ "Network of Entrepreneurial Schools".

Pe parcursul acestei săptămâni, copiii vor face primii pași în antreprenoriat, învățând, într-un mod dinamic și distractiv, să lucreze în echipă, să-și creeze propria companie, să-și identifice calitățile personale, să-și asume roluri în cadrul echipei, să inoveze, să creeze produse, să stabilească prețuri, să creeze strategii de promovare, să negocieze, să își vândă produsele, să creeze valoare.

Programul își propune dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale copiilor noștri, referindu-ne aici, nu doar la faptul că îi pregătim să devină oameni de afaceri, ci le formam competențe pentru viitor, îi ajutăm să învețe să planifice, să organizeze, să conducă, să analizeze, să evalueze, să comunice, să negocieze, să lucreze în echipă, să creeze, să-și asume riscuri, să considere greșelile oportunități de învățare.

Săptămâna aceasta ne așteaptă cu ateliere de făcut sandvișuri, salate de fructe și legume, deserturi gustoase și sănătoase. Copiii vor organiza mese frumoase și picnicuri prietenești unde vor degusta bunătățile pregătite cu drag și vor avea o săptămână delicioasă, presărată cu activități interactive ce îi vor motiva să lucreze în echipă, să își formeze abilități de viață independentă.

Cu ajutorul experimentelor fizice și chimice, vom aborda teme ce țin de natură și mediul înconjurător, pe înțelesul celor mici. Împreună ne vom pune întrebări, vom observa ce și cum se întâmplă practic, apoi vom analiza și vom concluziona pe baza observațiilor făcute în timpul experimentelor. Săptămâna aceasta ne dă ocazia să recapitulăm, să aprofundăm, să aplicăm cunoștințele de la școală.

Program școala de vară

Ore Luni Marti Miercuri Joi Vineri
09.00-09.30 Sosire copii Sosire copii Sosire copii Sosire copii Sosire copii
09.30-09.45 Întâlnirea grupului Întâlnirea grupului Întâlnirea grupului Întâlnirea grupului Întâlnirea grupului
09.45-10.00 Gustare de fructe Gustare de fructe Gustare de fructe Gustare de fructe Gustare de fructe
10.00-12.00 Joc și mișcare în Grădina Botanică Joc și mișcare în Grădina Botanică Joc și mișcare în Grădina Botanică Joc și mișcare în Grădina Botanică Joc și mișcare în Grădina Botanică
12.00-12.30 Masa de prânz Masa de prânz Masa de prânz Masa de prânz Masa de prânz
12.30-15.30 Ateliere tematice Ateliere tematice Ateliere tematice Ateliere tematice Ateliere tematice
15.30-16.00 Atelier de lectură Atelier de lectură Atelier de lectură Atelier de lectură Atelier TIC
16.00-16.15 Gustare Gustare Gustare Gustare Gustare
16.15-17.00 Joc și relaxare în aer liber Joc și relaxare în aer liber Joc și relaxare în aer liber Joc și relaxare în aer liber Joc și relaxare în aer liber

Detalii

perioada

Vârstă copii

Nr. locuri

Orar

Taxă

Preț masă

Alte programe