SummerSchool

ȘCOALA DE VARĂ - EDU FOR SUMMER 2022

Vă invităm să petrecem împreună a patra vacanță la EDU FOR SUMMER, școala de vară în care le propunem copiilor din ciclul primar noi aventuri educaționale, alte activități interactive care le oferă mult joc și mișcare în aer liber, îmbunătățirea cunoștințelor, dezvoltarea abilităților de viață, socializare, prietenie, distracție și amintiri de neuitat.

Durata unui atelier este de 5 zile lucrătoare consecutive, în intervalul orar 9.00 – 17.00 (la solicitarea părinților, asigurăm supravegherea copiilor începând cu ora 8.00, fără costuri suplimentare). Activitățile se vor derula la sediul Edu For Young SRL din Craiova, str. Filantropiei, nr. 1 bis (lângă Spitalul Filantropia), dar și în Grădina Botanică, instituții de cultură și de artă, instituții publice și private, în funcție de tematica săptămânii, dar și de condițiile meteo.

Hrana zilnică este asigurată în sistem catering și include: masa de prânz (felul 1 și felul 2), gustare (după-amiază).

Prima săptămână din această vară este inspirată din activitățile proiectului Erasmus+ ”Let’s Go Emotional!” și își propune dezvoltarea abilităților personale și sociale ale copiilor noștri.

Folosind metode nonformale, jocuri și activități distractive, în această săptămână, vom ajuta fiecare copil să își identifice și să își prezinte trăsăturile personale, să își indentifice resursele personale și oportunitățile de dezvoltare specifice vârstei, să își recunoască propriile emoții, fie ele pozitive sau negative, să le exprime, să înțeleagă de unde apar și cum să le facă față, să dezvolte o atitudine pozitivă față de sine și față de ceilalți, să construiască relații, să asculte, să înțeleagă, să învețe unii de la ceilalți.

„Pune pret pe sanatate!” este primul proiect european implementat de Asociatia EduFor Craiova, făcând parte din Programul Tineret în Acțiune care și-a propus promovarea unui stil de viață sănatos în rândul tinerei generații.

După aproape 10 ani de la implementarea proiectului, continuăm să credem că sănătatea este cel mai de preț lucru pe care îl avem, iar alimentația, mișcarea, dar și reducerea timpului petrecut în fața ecranelor sunt cei mai importanti factori în mentinerea sănatății mentale și fizice.

Folosind metode de educație nonformală, în aceasta săptămănâ, ne propunem informarea, educarea și mobilizarea copiilor pentru a adopta un stil de viață sănătos, care să includă o alimentație echilibrată, efectuarea de exerciții fizice regulate, hidratare, ieșiri regulate în natură, o gândire pozitivă, mai puțin stres și ... cât mai puțin timp petrecut în fața ecranelor :)

În această săptămână, copiii curioși vor călători prin România, folosind harta și aplicațiile GPS, vor strabate munți și văi, dealuri și câmpii, staționând în fiecare regiune, întâlnind oameni și locuri noi, clădiri și monumente, tradiții și obiceiuri.

Folosind metode nonformale, vizite și drumeții, jocuri și activități distractive, copiii vor avea ocazia cunoască moştenirea culturală locală și naţionale, a locului patrimoniului cultural în lume, să înțeleagă propria cultură şi sensul identităţii ca bază a respectului şi a atitudinii deschise faţă de diversitatea exprimării culturale, își vor dezvolta competențe de comunicare și investigare, sociale și civice, de sensibilizare și exprimare culturală.

Omul a explorat Pământul până în cele mai îndepărtate colțuri și se pare că este gata să călătorească în spațiu, însă planeta încă mai are cu ce să ne surprindă.

În jurul nostru se petrec multe fenomene pe care le observăm și le înregistrăm, iar pe unele nu reușim să le înțelegem. În această săptămână, ne propunem să descoperim câteva dintre misterele Terrei, pe care putem să le explicăm științific sau pe care, poate, ne vom decide să le cercetăm când vom mai crește (puțin).

Prin activități care stimulează creativitatea, gândirea critică și competențele civice, dorim să ne amintim că suntem datori cu toții să avem grijă de natură la fel cum avem grijă de noi înșine. Cu cât conștientizăm mai repede că orice gest are impact asupra mediului, cu atât putem contribui la binele planetei noastre. Și pentru că orice lucru măreț începe cu un pas mic, în această săptămână vom face câțiva pași mici pentru a promova un stil de viață sustenabil, pentru schimbarea obiceiurilor cu impact negativ asupra mediului înconjurător, ecologizare, colectare selectivă, reciclare, reutilizare, contribuind și noi la dezvoltarea durabilă a tării în care trăim.

Mașina timpului îi va purta pe copii într-o călătorie fantastică prin istoria lumii. De la dinozauri la roboți, de la piramide egiptene la zgârie-nori, copiii vor aduce la viață civilizații de mult apuse, prin legende, jocuri de rol, activități interactive, filmulețe, colaje, vizite la muzee.

Săptămâna aceasta va oferi copiilor o experiență completă care să îi familiarizeze cu primele concepte și noțiuni financiare, prin joc și activități experiențiale, adaptate la nivelul de lor de înțelegere, folosind cunoștințe învățate la școală, dezvoltându-le competențe pentru viitor și ajutându-i să devină inteligenți financiar.

Activitățile noastre folosesc instrumente și metode create de specialiști în domeniu în cadrul programului ”Școala de Bani”, creat de BCR pentru toți copiii din România, pentru a înțelege ce sunt banii, cum au apărut, unde sunt ei făcuți, cum pot fi câștigați, cum planificăm bugetul personal, de ce trebuie să economisim și cât putem cheltui.

Start IUPI este un program de educație antreprenorială, adus din Portugalia în România de către echipa noastră, prin intermediul proiectului Erasmus+ "Network of Entrepreneurial Schools".

Pe parcursul acestei săptămâni, copiii vor face primii pași în antreprenoriat, învățând, într-un mod dinamic și distractiv, să lucreze în echipă, să-și creeze propria companie, să-și identifice calitățile personale, să-și asume roluri în cadrul echipei, să inoveze, să creeze produse, să stabilească prețuri, să creeze strategii de promovare, să negocieze, să își vândă produsele, să creeze valoare.

Programul își propune dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale copiilor noștri, referindu-ne aici, nu doar la faptul că îi pregătim să devină oameni de afaceri, ci le formam competențe pentru viitor, îi ajutăm să învețe să planifice, să organizeze, să conducă, să analizeze, să evalueze, să comunice, să negocieze, să lucreze în echipă, să creeze, să-și asume riscuri, să considere greșelile oportunități de învățare.

Săptămâna aceasta ne așteaptă cu ateliere practice în bucătărie, cu gustări și salate delicioase, deserturi gustoase și sănătoase. Copiii vor organiza mese frumoase și picnicuri prietenești unde vor degusta bunătățile pregătite cu drag în 5 zile condimentate cu activități interactive și distractive ce îi vor motiva să lucreze în echipă, să își formeze abilități de viață independentă.

Program școala de vară

Ore Luni Marti Miercuri Joi Vineri
09.00-09.30 Sosire copii Sosire copii Sosire copii Sosire copii Sosire copii
09.30-09.45 Întâlnirea grupului Întâlnirea grupului Întâlnirea grupului Întâlnirea grupului Întâlnirea grupului
09.45-10.00 Gustare de fructe Gustare de fructe Gustare de fructe Gustare de fructe Gustare de fructe
10.00-12.00 Joc și mișcare în Grădina Botanică Joc și mișcare în Grădina Botanică Joc și mișcare în Grădina Botanică Joc și mișcare în Grădina Botanică Joc și mișcare în Grădina Botanică
12.00-12.30 Masa de prânz Masa de prânz Masa de prânz Masa de prânz Masa de prânz
12.30-15.30 Ateliere tematice Ateliere tematice Ateliere tematice Ateliere tematice Ateliere tematice
15.30-16.00 Atelier de lectură Atelier de lectură Atelier de lectură Atelier de lectură Atelier TIC
16.00-16.15 Gustare Gustare Gustare Gustare Gustare
16.15-17.00 Joc și relaxare în aer liber Joc și relaxare în aer liber Joc și relaxare în aer liber Joc și relaxare în aer liber Joc și relaxare în aer liber

Detalii

perioada

Vârstă copii

Nr. locuri

Orar

Taxă

Preț masă

Alte programe