Ateliere

Atelierele tematice

Atelierele tematice sunt adresate copiilor înscriși în programul Afterschool și își propun să le valorizeze aptitudinile, interesele și talentele, să le oferă oportunități de dezvoltare a competențelor de comunicare în limba engleză, a competențelor digitale, matematice și științifice, de sensibilizare și exprimare culturală, precum și dezvoltarea fizică armonioasă și a capacității motrice.

Fiecare copil poate opta pentru înscrierea la unul sau mai multe ateliere, în funcție de preferințe - maxim 5/săptămână.

Atelierele "Introducere în IT"

Atelierele "Introducere în IT" își propun să le ofere copiilor cunoștințe IT necesare în societatea informațională aflată în continuă dezvoltare, să le dezvolte abilitățile de a folosi eficient un computer, nu doar pentru joc, ci și în viața cotidiană, acasă sau la școală.

Atelierele urmăresc programele ECDL, pregătindu-i astfel pe elevi pentru susținerea examenelor de obținere a permisului de conducere a calculatorului (ECDL – European Computer Driving Licence), cel mai răspândit standard de certificare a abilităților de utilizare a computerului, recunoscut la nivel internaţional. Diana Brătucu, coordonatorul atelierelor de "Introducere în IT" este coordonator Centrului de testare acreditat ECDL din cadrul Școlii "Traian" și examinator autorizat ECDL România.

Pentru detalii privind permisul ECDL, vă invităm să accesați website-ul www.ecdl.ro

Astfel, atelierele "Introducere în IT", vor fi organizate pe trei module:

  1. Utilizarea computerului: utilizarea dispozitivelor, crearea și organizarea fișierelor;
  2. Instrumente Online:navigarea pe Internet, căutarea informațiilor, utilizarea aplicațiilor online, comunicarea online și e-mail;
  3. Editare de text – Microsoft Word: utilizarea unei aplicații de procesare de text pentru crearea unor documente uzuale.

Atelierele vor avea caracter practic-aplicativ, elevii vor lucra pe câte un computer pus la dispoziție de Edu For Future, iar informațiile și aplicațiile vor fi accesibilizate în funcțiie de particularitățile de vârstă și individuale ale fiecărui copil.

Atelierele de "Științe pentru copii" își propun să dezvolte curiozitatea cu care copiii se nasc, să le inspire mintea să exploreze, să caute răspunsuri despre propria existență, despre evoluția speciei umane, despre mediul înconjurător, să privească viața și lumea din jurul lor din mai multe unghiuri, să introducă în mințile lor minunile științei.

Atelierele sunt susținute de Carmen Călugăru, profesor de Biologie la Colegiul Național Pedagogic Craiova, cea care propune o abordare practică, interactivă, bazată pe observare directă, investigare și experiment.

Atelierele sunt structurate pe mai multe module:

  1. Lumea nevăzută – microscopie
  2. Corpul uman pe înțelesul celor mici
  3. Curiozități despre animale sau animale curioase – etologie (comportamente)
  4. Laboratorul de chimie
  5. Fenomene ale naturii
  6. Micul botanist – Explorator în lumea plantelor

Atelierul de Dans este susținut de Ana-Maria Trașcă, profesor de educație fizică și sport la Școala Gimnazială "Traian" și coordonatorul Școlii de dans "Dance Beat", cea care a inspirat sute de copii să iubească acest sport, alături de care a obținut sute de premii naționale și internaționale.

În cadrul atelierelor de dans, copiii vor fi familiarizați cu mișcări de dans modern și dans urban, vor învăța coregrafii împreună cu grupa lor.

Atelierele de dans contribuie la creșterea și modelarea armonioasă a corpului, reprezintă o formă de distracție și relaxare alături de alti copii, le oferă ocazia de a-și manifesta trăirile și a se descarca psihologic de micile lor probleme copilărești, de a capăta încredere în forțele proprii, de a-și dezvolta simțul responsabilității și de a-și îmbunătăți memoria, concentrarea, echilibrul, forța, coordonărea și flexibilitatea.

Atelierul de Șah este susținut de Marian Gavrilescu, antrenor la Șah Club Oltenia, antrenorul și tatăl maestrului international la șah, David Gavrilescu, multiplu campion național și international.

Atelierul își propune inițierea copiilor în tainele "sportului minții" și, în același timp, dezvoltarea abilităților matematice, memoriei, gândirii critice, creative și originale, capacității de rezolvare a problemelor, de management al timpului, concentrării, capacității de luare a unor decizii rapide si exacte sub presiunea unei limite de timp de gândire și asumarea consecințelor acestora, dar și gestionarea emoțiilor.

Atelierul de Karate este susținut de Vlad Popescu, dublu campion mondial şi multiplu medaliat la Europenele de Karate Tradițional, instructor la Tendo Tradițional Karate Craiova, un tânăr sportiv pentru care karateul ocupă primul loc în viața sa, căruia i se dedică trup și suflet, de aproape 20 de ani.

Practicare acestui sport aduce multiple beneficii pentru copii, câteva dintre ele fiind autodisciplina, aptitudinile fizice, încrederea în sine, respectul, spiritul de echipă, capacitatea de a se apăra, așa încât, prin atelierul de karate, ne propunem să clădim caractere, nu doar forță fizică, latura tehnică fiind întotdeauna subordonată celei spirituale.

Atelierul de Limba engleză își propune să îi sprijine pe copii să învețe mai ușor limba engleză, dezvoltându-le toate cele abilități lingvistice: cititul, scrierea, ascultarea și vorbirea. Pregătirea va ține cont de nivelul clasei, precum și de interesele, nevoile și provocările fiecărui copil, urmărind atât parcurgerea programei școlare, cât și familiarizarea copiilor cu formatul examenelor Cambridge, fiind utilizate materiale, strategii si tehnici de abordare a probelor acestor examene, astfel încât să le ofere copiilor oportunitatea de a le susține, în cazul în care decid.

Detalii

perioada

Vârstă copii

Nr. locuri

Orar

Taxă

Alte programe