Ateliere

Atelierele tematice

Atelierele tematice sunt adresate copiilor înscriși în programul AfterSchool și își propun să le valorizeze aptitudinile, interesele și talentele, să le ofere oportunități de dezvoltare a competențelor de comunicare, de literație, a competențelor digitale, matematice și științifice, sociale și civice, de sensibilizare și exprimare culturală, spirit de inițiativă și antreprenoriat.

Atelierul cu Povești

Atelierul cu Povești își propune să le dezvolte copiilor competențele de literație și a deveni cititori competenți care înțeleg și interpretează textul – chiar la prima citire atentă – în detaliu și nuanțat, utilizează informațiile din el, evaluează conținutul ideatic și forma sa, reflectează asupra sa și interacționează cu el pentru a-și atinge scopurile, a-și îmbogăți cunoștințele și a-și amplifica potențialul, precum și pentru a participa la viața societății (OECD, 2018).

Activitățile de lectură și valorizare vor folosi metodele și instrumentele din programele ”Școli cu scLipici” și D.E.A.R. - Drop Everything And Read și vor fi însoțite de sesiuni de evaluare a competențelor de literație folosind testele standardizate Brio.

Atelierul cu Știință își propune să dezvolte curiozitatea cu care copiii se nasc, să le inspire mintea să exploreze, să caute răspunsuri despre propria existență, despre evoluția speciei umane, despre mediul înconjurător, să privească viața și lumea din jurul lor din mai multe perspective, să introducă în mințile lor minunile științei, dar și să îi sprijine în utilizarea eficientă a tehnologiei informației și comunicațiilor pentru școală, timp liber și comunicare.

O parte dintre activitățile propuse se vor derula folosind computere și tablete puse la dispoziție echipa Edu pentru fiecare copil participant la atelier.

Atelierul cu Proiecte își propune să dezvolte creativitatea, spiritul de inițiativă și de antreprenoriat în rândul copiilor noștri, să îi ajute să învețe să planifice, să organizeze, să conducă, să analizeze, să evalueze, să comunice, să negocieze, să lucreze în echipă, să creeze, să-și asume riscuri, să considere greșelile oportunități de învățare.

Atelierul are la bază programul Start IUPI, un program de educație antreprenorială, adus din Portugalia în România de către echipa noastră, prin intermediul proiectului Erasmus+ "Network of Entrepreneurial Schools"

Atelierul cu Emoții își propune să ajute fiecare copil să își identifice și să își prezinte trăsăturile personale, să își indentifice resursele personale și oportunitățile de dezvoltare specifice vârstei, să își recunoască propriile emoții, fie ele pozitive sau negative, să le exprime, să înțeleagă de unde apar și cum să le facă față, să dezvolte o atitudine pozitivă față de sine și față de ceilalți, să construiască relații, să asculte, să înțeleagă, să învețe unii de la ceilalți, să lucreze în echipă, pregătindu-i să-și ofere feedback unii altora și să vorbească despre cea mai bună versiune a școlii lor, despre calitățile și pasiunile lor.

Atelierul cu Emoții folosește instrumente și metode concepute de Aspire Teachers și pilotate de profesori în cadrul programelor ”Călătorie în lumea emoțiilor” și Aspire Talks.

Atelierul în Natură le propune copiilor să petreacă timp în aer liber, să încurajeze sportul și mișcarea, drumețiile, observarea, explorarea și investigarea lumii înconjurătoare, exprimarea bucuriei de a trăi aici și acum, a recunoștinței pentru ceea ce suntem și ceea ce avem, promovând echilibrul între minte, trup și suflet.

Detalii

perioada

Vârstă copii

Nr. locuri

Orar

Alte programe