Atelierele tematice
Atelierele tematice sunt adresate copiilor înscriși în programul AfterSchool și își propun să le valorizeze aptitudinile, interesele și talentele, să le ofere oportunități de dezvoltare a competențelor de comunicare, de literație, a competențelor digitale, matematice și științifice, sociale și civice, de sensibilizare și exprimare culturală, spirit de inițiativă și antreprenoriat.
Atelierul ”Povești Cusute”
Atelierul ”Povești Cusute” își propune să le dezvolte copiilor competențele de literație și a deveni cititori competenți care înțeleg și interpretează textul – chiar la prima citire atentă – în detaliu și nuanțat, utilizează informațiile din el, evaluează conținutul ideatic și forma sa, reflectează asupra sa și interacționează cu el pentru a-și atinge scopurile, a-și îmbogăți cunoștințele și a-și amplifica potențialul, precum și pentru a participa la viața societății (OECD, 2018).
Activitățile de lectură și valorizare vor folosi metodele și instrumentele din programele ”Școli cu scLipici” și D.E.A.R. - Drop Everything And Read și vor fi însoțite de sesiuni de evaluare a competențelor de literație folosind testele standardizate Brio.
Salut, te rog și mulțumesc!
În cadrul ”Salut, te rog și mulțumesc!” vom aborda politețea și bunele maniere în ipostazele zilnice, pe care copiii le intâlnesc acasă, la şcoală, la joacă, pe stradă, în călătorii, în societate etc.
Atelierul își propune să dezvolte atât un un limbaj adecvat, o atitudine potrivită și un comportament corespunzator, cât și deprinderile unor bune obiceiuri, care să constituie reale avantaje în dezvoltarea viitoare a copiilor noștri. Împreună vom răspunde la întrebări precum: Ce sunt manierele și de ce ne împrietenim cu ele? Cum, când și pe cine salutăm? Cum ne prezentăm? Cum ne îmbrăcăm, cum ne comportăm acasă, la scoală, în public? Ce putem și ce nu putem face într-o vizită? Cum servim masa și cum ne comportăm la restaurant, la muzeu, în tren, în avion, la cinematograf, la teatru? Cum oferim și cum primim un cadou? Ce este punctualitatea?
Atelierul ”Fii prieten cu Natura!”
Atelierul ”Fii prieten cu Natura!” le propune copiilor să petreacă timp în aer liber, să încurajeze sportul și mișcarea, drumețiile, observarea, explorarea și investigarea lumii înconjurătoare, exprimarea bucuriei de a trăi aici și acum, a recunoștinței pentru ceea ce suntem și ceea ce avem, promovând echilibrul între minte, trup și suflet.
Atelierul ”Emoții Jucăușe”
Atelierul ”Emoții Jucăușe” își propune să ajute fiecare copil să își identifice și să își prezinte trăsăturile personale, să își indentifice resursele personale și oportunitățile de dezvoltare specifice vârstei, să își recunoască propriile emoții, fie ele pozitive sau negative, să le exprime, să înțeleagă de unde apar și cum să le facă față, să dezvolte o atitudine pozitivă față de sine și față de ceilalți, să construiască relații, să asculte, să înțeleagă, să învețe unii de la ceilalți, să lucreze în echipă, pregătindu-i să-și ofere feedback unii altora și să vorbească despre cea mai bună versiune a școlii lor, despre calitățile și pasiunile lor.
Atelierul ”Emoții Jucăușe” folosește instrumente și metode concepute de Aspire Teachers și pilotate de profesori în cadrul programelor ”Călătorie în lumea emoțiilor” și Aspire Talks.
Atelierul ”English with Smiles”
Atelierul ”English with Smiles” își propune să formeze și să dezvolte în rândul copiilor noștri anumite capacități și aptitudini specifice învățării unei limbi străine, să aprofundeze c unostințele de limba engleză prin îmbogățirea vocabularului, să dezvolte abilitățile de listening, speaking, reading, and writing, să dezvolte inteligența emoțională și motivația interioară, să dezvolte creativitatea/imaginația și încrederea în sine.
În cadrul atelierului vor fi propuse o serie de jocuri care să contribuie la dezvoltarea principalelor abilități: ascultare, vorbire, citire, și scriere, iar ca metode de lucru, ne vom axa pe ascultarea participativă, interacțiunea directă, materiale interactive (audio-video), joc, descoperire, învățare dirijată și chestionare tip Google-Forms, creându-le astfel un cadru relaxat în care să converseze mai usor în limba engleză.