ȘCOALA DE VARĂ - EDU FOR SUMMER


Vacanţa de vară este, de departe, cel mai așteptat moment din viaţa de şcolar!
Vara aceasta, dorim să le creăm copiilor o vacanță activă de neuitat. De aceea am creat ȘCOALA DE VARĂ EDU FOR SUMMER pentru copiii din ciclul primar, în care le propunem 12 ateliere tematice/12 săptămâni de aventuri educaționale cu activități variate, relaxante și interactive, care le oferă îmbunătățirea cunoștințelor, dezvoltarea abilităților de viață, socializarea în grup, jocuri de toate felurile și multă distracție.


ATELIERELE EDU FOR SUMMER 2019
 • Săptămâna 18 – 21 iunie: Cine sunt eu?

 • Imaginea de sine presupune conştientizarea a „cine sunt eu” şi a „ceea ce pot să fac eu”. Ea influenţează atât percepţia lumii, dar şi a propriilor comportamente. Spre exemplu, un copil care se percepe pe sine ca o persoană interesantă, va percepe lumea din jur şi va acţiona diferit faţă de un alt copil care se vede pe sine drept o persoană anostă.
  Folosind metode nonformale, jocuri și activități distractive, în această săptămână, vom ajuta fiecare copil să își identifice și să își prezinte trăsăturile personale, să stabilească asemănări şi deosebiri între sine şi ceilalţi, să își indentifice resursele personale și oportunitățile de dezvoltare specifice vârstei, să își construiască o imagine de sine pozitivă, să dezvolte o atitudine pozitivă față de sine și față de ceilalți.

 • Săptămâna 24-28 iunie: Emoții jucăușe

 • Copiii cu o inteligență emoțională dezvoltată sunt mai sociabili, mai optimiști, mai empatici, mai eficienți, mai responsabili, mai îndrăzneți, au capacități sporite de adaptare și de rezolvare a problemelor cu care se confruntă. Copiii cu o inteligență emoțională dezvoltată au mai mult succes în viață.
  Copiii simt aceleași emoții pe care le simțim și noi, însă ei nu înțeleg întotdeauna ce simt într-un anumit moment sau de ce se simt într-un anumit fel. Ajutându-i să-și cunoască și să-și identifice emoțiile, îi ajutăm să se cunoască mai bine și să poată vorbi deschis despre ceea ce simt.
  În această săptămână, prin intermediul metodelor nonformale, a jocurilor și a activităților distractive, vom ajuta fiecare copil să recunoască emoțiile, fie ele pozitive sau negative, să le exprime, să înțeleagă de unde apar și cum să le facă față, dezvoltându-și, astfel, inteligența emoțională.

 • Săptămâna 1-5 iulie: Reușim împreună

 • Munca în echipă presupune colaborare, încredere, respect și mai ales comunicare eficientă între membrii acesteia. Lucrul în echipă consolidează abilitățile sociale și emoționale ale copilului, contribuie la dezvoltarea abilităților de comunicare eficientă, de rezolvare a conflictelor și crește încrederea în sine. Capacitatea de a lucra împreună cu alte persoane, ca parte a unei echipe, nu este o abilitate necesară pentru înscrierea la școala, dar este o abilitate esențială în toate domeniile vieții.
  Folosind învățarea experiențială, jocuri și activități interactive, în această săptămână vom ajuta copiii să construiască relații, să asculte, să înțeleagă, să învețe unii de la ceilalți, să-și exprime ideile, să înțeleagă că, într-o echipă, niciunul din membrii săi nu este mai important decât altul, fiecare aducându-și aportul, în funcție de abilitățile lui speciale, la atingerea rezultatului dorit.

 • Săptămâna 8-12 iulie: Artă și Creație

 • Copiii au o imaginație bogată și sunt foarte creativi. Atelierul din această săptămână își propune să exploreze domeniul vast al artei: muzică, teatru, origami, pictură, modelare, crearea unor produse diverse, colorate, originale, care să valorifice imaginaţia şi creativitatea elevilor. Vom face vizite în instituții de artă și cultură, vom vorbi despre arta și creativitate, vom face cunoștință cu instrumente muzicale și cu colegi mai mari care și-au descoperit pasiunea, vom crea diverse elemente decorative, marionete și piese de teatru. Vom avea ocazia să creăm liberi, să facem greșeli, să învățăm și să ne bucurăm de fiecare nouă experiență.

 • Săptămâna 15-19 iulie: Delicii și zâmbete

 • Săptămâna aceasta ne așteaptă cu ateliere de făcut sandvișuri, salate de fructe și legume, clătite, pâine, pizza și paste gustoase pregătite de copii în bucătăria noastră și a unui restaurant partener. Copiii vor organiza o masă frumoasă și un picnic prietenesc și vor degusta bunătățile pregătite cu drag.
  Vor avea o saptămână delicioasă, presărată cu activități interactive ce îi vor motiva să lucreze în echipă, să își formeze abilități de viață independentă.

 • Săptămâna 22-26 iulie: Lumea vie: animale și plante

 • ”Pe copil îl educă tot ce îl înconjoară: câmpul, pădurea, râul, marea, munţii, rândunelele, cucul. Faceţi tot posibilul ca şi copiii dumneavoastră să iubească tot ce-i înconjoară, pentru că fără dragostea faţă de natură şi animale, omul nu poate să simtă din plin, ceea ce numim, cu cel mai minunat dintre cuvinte – VIAŢA.” C. Mihăiescu
  În această săptămână, copiii vor fi observatori și exploratori în lumea plantelor și animalelor, investigând lumea înconjurătoare. Prin activități interactive, activități practice, vizionare de filme și observare directă în Grădina Botanică și în Muzeul de Științe ale Naturii, copiii vor afla mai multe despre evoluția vieții pe Pământ, diversitatea speciilor, asemănări și deosebiri, condiții de viață, importanța și rolul pe care plantele și animalele le au în viața omului.

 • Săptămâna 29 iulie-2 august: Corpul uman

 • Pe parcursul acestei săptămâni, copiii vor afla o mulțime de lucruri fascinante despre corpul uman: De ce ne bate inima? Ce este o bacterie? De ce respirăm? Ce se întâmplă în timpul somnului și de ce este important să dormim? Ce sunt simțurile și cum ne ajută ele să descoperim natura? precum și multe alte lucruri neștiute sau inedite despre corpul uman.
  Prin activități practice și observare directă, vizite la clinici medicale și întâlniri cu medici pediatri, copiii vor descoperi mai multe despre importanța hranei, igienă și starea de sănătate.

 • Săptămâna 5-9 august: Exploratori în jurul lumii

 • În această săptămână, copiii curioși vor călători peste mări și țări, folosind harta și aplicațiile GPS, vor străbate munți și văi, dealuri și câmpii, vor construi, vor căuta, vor întâlni alte culturi, limbi și popoare, vor explora în lung și-n lat Planeta Albastră, în încercarea de a-i descoperi misterele din cei peste 4 miliarde de ani, de a o menține sănătoasă și frumoasă și cu speranța că, într-o bună zi, vom avea șansa să pronească într-o călătorie reală în jurul ei.

 • Săptămâna 12-16 august: Exploratori în Univers

 • Această săptămână este o oportunitate de a deveni astronauți, de a uita de gravitație și a călători prin Universul nemărginit, ieșind din galaxia noastră, lăsând în urmă planete, sateliți, stele, comete, asteroizi, meteoriți, copiii dezvoltându-și, astfel, curiozitatea, abilitățile de exploare, de lucru în echipă, de orientare în spațiu, înțelegând mai bine ce se petrece cu cei mici în Universul gigantic. Atelierul cuprinde activități de observare a Sistemului Solar din cadrul Muzeului de Științe și lecții interactive în cadrul Planetariumului.

 • Săptămâna 19-23 august: Exploratori în timp

 • Mașina timpului îi va purta pe copii într-o călătorie fantastică prin istoria lumii. De la dinozauri la roboți, de la piramide egiptene la zgârie-nori, copiii vor aduce la viață civilizații demult apuse, prin legende, jocuri de rol, activități interactive, filmulețe, colaje, vizite la Muzeul de Etnografie și Muzeul de Istorie.

 • Săptămâna 26-30 august: Experimente cu reacție și distracție
 • Cu ajutorul experimentelor fizice și chimice, vom aborda teme ce țin de natură și mediul înconjurător, pe înțelesul celor mici. Împreună ne vom pune întrebări, vom observa ce și cum se întamplă practic, apoi vom analiza și vom concluziona pe baza observațiilor făcute în timpul experimentelor. Săptămâna aceasta ne dă ocazia să recapitulăm, să aprofundăm, să aplicăm cunoștințele de la școală.

 • Săptămâna 2-6 septembrie: Sport și sănătate

 • Mișcarea este o componentă esențială a unui stil de viață sănătos cu beneficii importante atât la nivel fizic, cât și mental. Fie că alegi să practici un sport, fie îți place dansul sau optezi pentru plimbările în aer liber ori cu bicicleta, activitatea fizică regulată face minuni la orice vârstă.
  Această săptămână este dedicată sporturilor de echipă, vizite la săli de gimnastică/de sport, întâlniri și activități comune cu colegi mai mari care au ales să performeze în domeniul sportiv, dar și cu antrenori.
* În situația în care copiii au teme pentru vacanță, echipa noastră va aloca 1 oră pe zi pentru supraveghere și îndrumare în efectuarea acestora, în funcție de solicitările părinților.
PROGRAMUL SĂPTĂMÂNAL*:
Acesta poate suferi mici modificări, în funcție de condițiile meteorologice, nevoile, interesele și provocările copiilor care iau parte.

Durata unui atelier este de 5 zile lucrătoare consecutive, în intervalul orar 8.00 – 18.00. Activitățile se vor derula la sediul Edu For Future SRL din Craiova, str. Filantropiei, nr. 1 bis (lângă Spitalul Filantropia), dar și în Grădina Botanică, instituții de cultură și de artă, instituții publice și private, în funcție de tematica săptămânii.
Prețul unui atelier este de 200 lei/saptămână, max 10 h/zi, de luni până vineri, la care se adaugă 15 lei/zi, contravaloarea hranei zilnice care include masa de prânz (felul 1 și felul 2) și 2 gustări, asigurate de firmă de catering specializată.
În funcție de numărul de ateliere (săptămâni) selectate se aplică reduceri, așa cum sunt prezentate mai jos.

Pachete discount preț:
 • 2 ateliere 5%: 190 lei/săptămână
 • 3 ateliere 10%: 180 lei/săptămână
 • 4 ateliere 15%: 170 lei/săptămână
 • 5 ateliere 20 %: 160 lei/săptămână
 • 6 sau mai multe ateliere 25%: 150 lei/săptămână
Pași pentru înscriere:
Locurile sunt limitate, așa că vă rugăm să nu achitați taxa de participare înainte de confirmarea și primirea facturii prin e-mail.
Pentru orice alt întrebare, pentru vizitarea centrului și întâlnire cu echipa, vă invităm să ne contactați prin e-mail: contact@edufor.ro, telefon/WhatsApp: 0761331330 - persoană de contact: Gabriela Dumitrașcu.

MENIU SĂPTĂMÂNAL
NOUTĂȚI:
PARTENERI:

FlyHigh


UCV